Societat de Pescadors Esportius de Vila-Seca

Societat de Pescadors Esportius de Vila-Seca

lunes, 22 de mayo de 2017

Crònica del campionat de Catalunya d'Embarcació Fondejada 2017

La nostra societat està d’enhorabona i torna a situar-se en els podis dels campionats de Catalunya. En aquesta ocasió ha estat la nostra secció d’embarcació fondejada qui ha aconseguit medalla i no només una sinó TRES!
Tres van ser els nostres representants al Campionat de Catalunya d’embarcació fondejada celebrat a Sant Feliu de Guixols el 19 i 20 de març. Aquests van ser el Sr. José Luis Puig, el Sr. José Gerona i el Sr. Òscar Ortiz.
Els nostres representants van marxar el mateix divendres 19 cap a Sant Feliu de Guixols on no va tenir un viatge gaire tranquil. Per començar van fer una hora i mitja de cua i retencions a l’alçada de Barcelona que va posar en perill el poder assistir a la reunió prèvia al campionat on s’explicarien les zones de pesca, les normes, els horaris, etc i es realitzaria el sorteig. Per sort hi van arribar a temps. Però, a pocs quilometres d’arribar al port de Sant Feliu, el conductor del vehicle que anava just al davant dels nostres esportistes es va adormir i es va estavellar contra les baranes protectores de la carretera. Per sort el conductor va reaccionar ràpid i va controlar el vehicle sinó provablement ara estaríem explicant un altre desenllaç.
A la reunió es van donar a conèixer les zones de pesca, dues zones on fins ara no s’havia realitzat cap campionat de Catalunya. Zones molt properes al port amb una profunditat que oscil·lava entre 0 i 30 metres de profunditat amb fons compostos per pedra, sorra i posidònia. Per les característiques de la zona tot feia preveure que les espècies principal a pescar serien serrans, donzelles, pagres i vidriades.
Es va realitzar el sorteig i a tots 3 dels nostres components els hi va tocar embarcacions complicades o molt complicades com és el cas de la segona màniga del Sr. José Gerona que va haver de competir amb el Sr. Jordi Janer (patró de la zona), el Sr. David Rojas (campió de Catalunya 2016) i el Sr. Albert Ribas Parramón (pescador d’alta competició nacional).
Al dia següent els esportistes estaven citats al port a les 5h45 del matí per embarcar a les 7h. El dia es presentava immillorable, amb un sol esplèndid i sense gota d’aire. El campionat es va desenvolupar sense incidències i per la majoria d’embarcacions tot va anar com previst: pescar serrans, donzelles i vidriades amb predomini de peix petit que no feia la mida mínima. Però hi va haver 3 o 4 embarcacions que van tenir la sort de trobar bogues i xucles (cosa no gaire habitual en la zona de pesca) que feien pujar ràpid les pesades. I en aquestes embarcacions destacades s’hi trobaven el Sr. José Gerona i el Sr.Òscar Ortiz.
Classificació dels nostre representants al finalitzar la primera mànega:
  • Sr. José Gerona: 1º Clas. de barca amb 10.681g– 1º clas. de la general
  • Sr. Òscar Ortiz: 1º Clas. de barca amb 4.189g – 2º clas. de la general
  • Sr. José Luis Puig: 3º Clas. de barca amb 1.850g – 22ºclas de la general
La segona mànega va transcórrer exactament igual que la primera, peix petit i algunes embarcacions que van trobar bogues i xucles.
Classificació dels nostres representants al finalitzar la segona mànega:
  • Sr. José Gerona: 1º Clas.de barca amb 5.084g – 1º clas. de la general
  • Sr. Òscar Ortiz: 1º Clas. de barca amb 2.730g – 4º Clas. de la general
  • Sr. José Luis Puig: 4º Clas. de barca amb 1.094g – 34º Clas. de la general
Amb aquestes puntuacions el Sr. José Gerona es va proclamar campió de Catalunya 2017 arrasant amb dos primers de primers (total 2 punts) i el Sr. Òscar Ortiz va ocupar la segona posició del podi amb un total de 6 punts. Podi que va completar el Sr. Marc Gironés, pescador de Sant Feliu, amb 13 punts.
Cal destacar que el Sr. José Luis es va lesionar a l’espatlla quan aixecava l’ancla el que li va condicionar la seva pesca.
A més a més, la nostra societat també es va proclamar campiona de Catalunya en la categoria CLUBS.
Des de la SPE Vila-Seca volem felicitar als nostres representants pels èxits obtinguts i desitja’ls-hi molta sort al campionat d’Espanya que es celebrarà a Astúries al mes de juliol.
D’altra banda també volem felicitar a l’Associació Esportiva de Pesca Marítima de Sant Feliu de Guixols per l’excel·lent organització d’aquest campionat.









No hay comentarios:

Publicar un comentario